CAHİL>CORONA

    




     Kişisel karantinamın bilmem kaçıncı günü. Tarih 24 Mart 2020. Saat 21:36. Kafamda deli sorular….

     Şüphesiz ki pek de iyi başlamayan 2020 tüm hızıyla berbatlaşmaya devam ediyordu. Corona virüs salgını tüm dünyayı hızla etkisi altına almaya devam ediyor, ölümler artarak devam ediyordu. Türkiye’de de salgın kendini göstermiş, karantina, ölümler, sosyal hayatta değişiklik vs hızla bizleri etkisi altına almaya başlamıştı.
Salgından daha tehlikeli şeyler de vardı aslında; insanlardaki cahillik.
     İşin vehametinin farkında olmayan genç – yaşlı bir çok insan ‘’bana bir şey olmaz’’, ‘’ hani nerede virüs? Ben bir şey görmüyorum’’ vs. gibi söylemlerle virüsten daha tehlikeliydi aslında. Sıkça yapılan kişisel karantina çağrılarına bir çok insan çalıştığı için uyamıyor bazıları ise uymak istemiyorlardı ve 21. Yüzyılda en iyi öğrendiğimiz şey el yıkamaktı.
    Kimilerine göre dünya yeni bir yaşam şekline geçiyordu, kimilerine göre ise her şey bir komplodan ibaretti ama toplumun bir kesimi kararı çoktan vermişti; virüs mirüs yok kardeşim!
     Salgından en çok etkilenen kesimin güvenliği için 60 yaş üstü büyüklerimizin dışarı çıkmaması özellikle isteniyordu. Kimileri elde olmayan mecburi sebeplerden ötürü dışarıya çıkmak zorunda kalıyordu, kimileri ise mikrofonu uzatan muhabirin sorusuna bile tahammül edemeyip basıyordu azarı. Oysaki her şey onlar içindi.
      Bir de bu durumdan kendine mizah malzemesi çıkaran bir kesim vardı. Yaptıkları saygısızlıkları anlatmak istemiyorum çünkü sosyal medyada yayınladıkları kişisel haklara  saygısızlık niteliğindeki videoları üzülerek izledik.
       Cahil cahildir onu anlarsınız. Tartışmaya girmezsiniz lakin bir de eğitimli cahiller vardı ki hangi sınıfa koyacağımızı bilemedik onları. Gerçekten hiç çekilmiyorlardı.
        Tüm cahilliğiyle bilinçli gibi davrananların gerçekten bilinçlenmesi gerekiyor. Günümüzde internet, tv, gazete, dergi vs erişimi bu kadar kolayken,  gerekli her bilgiye çok çabuk ulaşılabiliyorken bu cahillik neden???
      Düşünüyor da insan, virüs olsun olmasın, bir insan eğitimli olsun olmasın, baki kalan tek şey cahillik oluyordu. Bazen gerçekten defalarca aynı şeyi söylemekten yoruluyordu aklı başında olan.
      Üzerine söylenecek çok şey olan yaşadığımız bu günlerde detayları yazmak tarihçilere ve tarih kitaplarına kalsın, biz üzerimize düşen görevi yapmakla yükümlü olalım. Hijyenimize dikkat edelim, sosyal mesafemizi koruyalım, kişisel karantinamızı aksatmayalım.
       Tüm sağlık çalışanlarına kucak dolusu sevgilerle. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

NİSAN GELMİŞ HOŞ GELMİŞ

CAN SIKINTISI

HOŞ GEL YENİ YIL :))